Π.Ε.Φ.Ο. Newsletter: Εγγραφείτε για άμεση και συνεχή ενημέρωση

Οικογένεια ΠΕΦΟ


Αναλυτικότερα ...


Κώστας Μπαρμπής, Πρόεδρος ΠΕΦΟ

Η άποψή σας

Πιστεύτε ότι η κυριότητα του «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» πρέπει να περιέλθει στον Ολυμπιακό ?
 

Χρήσιμα Links

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΦΟ:

Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ (ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ)

Αρχική arrow Εκδηλώσεις/Δραστηριότητες
Εκδηλώσεις/Δραστηριότητες
Αυθεντικός και γνήσιος αθλητισμός! Εκτύπωση E-mail
16.07.10

Ως λάτρης του αρχαίου ελληνικού ολυμπιακού ιδεώδους και των υψηλών αρχών, που ενέπνευσαν τις δύο κορυφαίες «συλλήψεις» του πνεύματος της φυλής -τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις Αμφικτιονίες-, παρακαλώ να μου επιτραπεί να παραθέσω τις ακόλουθες σκέψε4ις μου για το σύγχρονο αθλητισμό, τόσο με την ερασιτεχνική όσο και με την επαγγελματική μορφή του:
1) Ασφαλώς το κράτος επιβάλλεται να συνδράμει στην κατασκευή μεγάλων σταδίων και γηπέδων και να προνοεί για τη στέγαση ακόμα και των Ποδοσφαιρικών ή Καλαθοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών (ΠΑΕ, ΚΑΕ). Αρκεί αυτό να επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις και να μην υπάρχουν (και μάλιστα μακροχρόνιες) εξαιρέσεις, που προκαλούν ευλόγως πικρίες, παράπονα και διαμαρτυρίες. Εύλογο ερώτημα: Γιατί έχει εξαιρεθεί ο ενδοξότερος Σύλλογος - ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θεατρική παράσταση στο Γηροκομείο Εκτύπωση E-mail
19.10.09
Μετά από πέντε (θαυμάσιες) μουσικές βραδιές, που πρόσφερε η ΠΕΦΟ στο (υπό την προεδρία του Σεβασμ. Μητροπολίτη Πειραιά) Γηροκομείου του επινείου (άλλη μία διοργανώθηκε για τους φιλοξενούμενους στην «Κοινωνική Μέριμνα» Μοσχάτου), η Πανελλήνια Ένωση Φίλων Ολυμπιακού θα χαρίσει μιάμιση ώρα ευθυμίας και γέλιου στους τροφίμους και στο προσωπικό του Γηροκομείου, τον προσεχή Νοέμβριο, σε συνεργασία με τον Ερασιτεχνικό Θίασο του Δήμου Κορυδαλλού. Τον Οκτώβριο θα λάβουν χώρα η παρουσίαση βιβλίου του προέδρου της ΠΕΦΟ κ. Κώστα Ν. Μπαρμπή στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (19-10-2009) και διάλεξή του για το «Όχι» του 1940, στην ειδική αίθουσα του ξενοδοχείου «Royal Olympic» (Συγγρού), στις 27 Οκτωβρίου, ενώ το Νοέμβριο μεταφέρεται η έκθεση «Οι καλές τέχνες για το Θρύλο» στο Μουσείο του Ολυμπιακού (στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης»).
 
Έκθεση ΠΕΦΟ στο Μουσείο Ολυμπιακού Εκτύπωση E-mail
19.10.09

Η διοργανούμενη από την Πανελλήνια Ένωση Φίλων Ολυμπιακού και υπό την αιγίδα των κ. Σωκράτη Κόκκαλη (προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός) Γιάννη Μίχα (Νομάρχη Πειραιά) και Παναγ. Φασούλα (Δημάρχου Πειραιά) έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, καλλιτεχνικής φωτογραφίας, με τίτλο «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ» μεταφέρεται, από 18 μέχρι 29 Νοεμβρίου 2009, στο Μουσείο του Ολυμπιακού Στάδιο («Γ. Καραϊσκάκης», δίπλα στο «Red Store»).
Τα εγκαίνια της έκθεσης (με παρουσία των προέδρων ΠΑΕ και Ερασ. Ολυμπιακού) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ., ενώ θα παραμείνει ανοικτή ως τις 29 του ιδίου μήνα, με ώρες λειτουργίας (πλην Δευτέρας): Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 11-5, Παρασκευή 11-10 τη νύκτα, Σάββατο και Κυριακή 11-3. Στον εντυπωσιακά ευρύ χώρο της έκθεσης παρουσιάζουν έργα τους οι καλλιτέχνες Γιάννης Μίχας, Αικατερίνη Τσαλιγοπούλου, Ευγνώμων Διαλετής, Σπυρ. Δημητράκης, Γιάννης Φρονιμίδης, Γιώργος Ρουμελιώτης, Δημ. Καρακατσάνης, Καλλιόπη Σαπεροπούλου, Ανδρέας Καλογερόπουλος, Τάσος Κατοπόδης, Πόπη Λαΐου, Σοφία Γεραλή, Ελένη Σακελλαρίου, Αντώνης Καλαντζής, Χρίστος Πιπίνης και όσοι θα δηλώσουν συμμετοχή ως τις 30 Οκτωβρίου στην ΠΕΦΟ (6974-327117, 6940-073307, 6937-534188, 210-4953113 (αυτ. τηλεφ.).
Σημειώνεται ότι μεταξύ των εκθεμάτων περιλαμβάνονται δύο προσωπογραφίες του Ηγέτη του Θρύλου Σωκράτη Κόκκαλη, πορτρέτα των Κώστα Ν. Μπαρμπή και Αντώνη Γλύκα, το εξαίρετο γλυπτό του Γιώργου Ρουμελιώτη για τους ηρωικούς νεκρούς της 8-2-1981, φωτογραφίες της εποχής Μπούκοβι και παλιότερων, προσωπογραφίες απόμαχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, πολυάριθμα έργα ζωγραφικής, αλλά και πρωτότυποι πίνακες ζωγράφου από το Παρ. ΠΕΦΟ Γυναικών Ν. Κορινθίας (επάνω σε τζάμι με οδοντογλυφίδα αντί για πινέλο).
Κατά τα εγκαίνια η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους.
Η ΠΕΦΟ εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες της στη Διευθύντρια του Μουσείου, διαπρεπή επιστήμονα και άνθρωπο των Καλών Τεχνών, κ. Κατερίνα Τσαλιγοπούλου για την εργώδη συμπαράστασή της στην οργάνωση της έκθεσης. Για την αρωγή αυτή η ΠΕΦΟ θα την τιμήσει σε προσεχή εκδήλωσή της.

 

 
Διαλέξεις Κώστα Ν. Μπαρμπή Εκτύπωση E-mail
27.04.09
*Ύστερα από πρόσκληση Διαδημοτικής Επιτροπής από εξέχοντα στελέχη της κοινωνίας της Σαλαμίνας ο πρ. καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας Ευρ. Παρ. Αμερ. Πανεπιστημίου, πολυγραφότατος (55 βιβλία) συγγραφέας και μεταφραστής (97 έργα) κ. Κώστας Ν. Μπαρμπής, τ. γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας κ. Κώστας Ν. Μπαρμπής, επ. γενικός διευθυντής του Ιδρ. Κρατ. Υποτροφιών, θα δώσει διάλεξη στην αίθουσα «Δημ. Μπόγρης», του Δήμου Σαλαμίνας, στις 7 μ.μ. της Πέμπτης, 14 Μαΐου 2009, με θέμα: «Αίμα και δάκρυα Ιωνίας και Πόντου. Οι γενοκτονίες εις βάρος του Ελληνισμού».

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Ερυθρόλευκη βραδιά» στο Γηροκομείο Πειραιά Εκτύπωση E-mail
22.12.08

Από τότε που δρομολόγησε την (άσχετη προς τον «κανόνα» που αφορά στους οργανωμένους φιλάθλους άλλων παρατάξεων) κοινωνική δραστηριότητά της (ταυτόχρονα με την έναρξη της λειτουργίας της, το 1963) η Πανελλήνια Ένωση Φίλων Ολυμπιακού βρίσκεται αρκετές φορές κάθε χρόνο κοντά στα ορφανεμένα και απροστάτευτα νιάτα, όπως και στα ανθρώπινα πλάσματα που πορεύονται τη «λεωφόρο της δύσης» στους θαλάμους κάποιου γηροκομείου ή οίκου ευγηρίας.

Διαβάστε περισσότερα...