Π.Ε.Φ.Ο. Newsletter: Εγγραφείτε για άμεση και συνεχή ενημέρωση

Οικογένεια ΠΕΦΟ


Αναλυτικότερα ...


Κώστας Μπαρμπής, Πρόεδρος ΠΕΦΟ

Η άποψή σας

Πιστεύτε ότι η κυριότητα του «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» πρέπει να περιέλθει στον Ολυμπιακό ?
 

Χρήσιμα Links

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΦΟ:

Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ (ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ)

Αρχική
«ΠΟΝΤΙΚΙ», 5-10-2006 Κινέζικη ΕΤΜΑ και τριφυλλοφόροι… Εκτύπωση E-mail
19.10.09

Α’ ΜΕΡΟΣ (Νόμος Γ. Σουφλιά)

Για όσους το αγνοούν: Το δημοσίευμα που ακολουθεί φιλοξενήθηκε στο φύλλο της 5-10-2006 της εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ». Και είναι βέβαιο, ότι το τρωκτικό θα επανερχόταν στο «ελληνοκινεζικό» νομοθετικό σκάνδαλο, αν δεν μεσολαβούσε η απόκτηση ΚΑΙ της ιδιοκτησίας του καταπράσινου (και «κρατικού») «DERBY». Οπότε δικαιολογείται ο οριστικός «ποντικικός» ενταφιασμός του θέματος. Πώς θα ήταν δυνατό να συμβεί το αντίθετο, όταν ο ΥΠΕΧΩΔΕϊκός νόμος προτάθηκε και υπερψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής; Ποιοι θα τολμούσαν να εναντιωθούν στα συμφέροντα και στις επιθυμίες των πετρελαϊκών, εφοπλιστικών και φαρμακοεισαγωγικών εταιρειών, με τις δεκάδες των εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών και τα αμύθητα πλούτη, αλλά και την ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑ;


Όμως, αν οι εκδότες του «ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ» λησμόνησαν (εύκολα, άκοπα και γρήγορα) το ΛΑΒΡΑΚΙ που οι ίδιοι είχαν αλιεύσει δύο, περίπου, χρόνια (τότε όχι Ντερμπικοί), εμείς ούτε «ξεχάσαμε», ούτε διαγράψαμε, ούτε συγχωρήσαμε όσα έγιναν και για χάρη της ΕΤΜΑ, αλλά ΚΥΡΙΩΣ και ΠΡΟΕΧΟΝΤΩΣ υπέρ του τριφυλλικού τεράστιου γηπεδοκολυμβητηριοεμπορικού συγκροτήματος. Που θα καταβροχθίσει 300 στρέμματα αρχαιοτητοβριθούς γης. Θα κρύβει με τον όγκο του Ακρόπολη και Παρθενώνα από την Ιερά (της αρχαιότητας) Οδό. Και θα κόβει την «ανάσα» της πρωτεύουσας…

Το πλήρες κείμενο του «Ποντικιού»

Ο τίτλος του ήταν «Έβαλαν λουκέτο και επιβραβεύτηκαν. -Η απίθανη ιστορία της εταιρείας ΕΤΜΑ» και υπότιτλος: «Έστειλαν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζομένους και ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ τους αντάμειψε πλουσιοπάροχα!» (Μόνο που τώρα Γ. Σουφλιάς, «Derby» και «ΠΟΝΤΙΚΙ» έγιναν ένα και το αυτό!). Ακολουθεί το κείμενο (κατά λέξη):

«Προς άρση κάθε παρεξήγησης τονίζουμε εξαρχής, ότι η υπόθεση που περιγράφουμε στη συνέχεια είναι καθ’ όλα νόμιμη. Και όταν λέμε νόμιμη, εννοούμε πως όλα έγιναν σύμφωνα με νόμους που εισηγήθηκαν υπουργοί και υπερψηφίστηκαν από τους βουλευτές. Το ζήτημα, όμως, είναι τι ακριβώς νόμους εισηγούνται οι υπουργοί και τι ψηφίζουν οι βουλευτές. Η ιστορία είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική και χαρακτηριστική γι’ αυτό, που συνοψίζεται στην έκφραση «οι βιομήχανοι ευημερούν, οι βιομηχανίες κλείνουν»…
Οι άνθρωποι της ιστορίας μας έβαλαν λουκέτο σε μια 80χρονη βιομηχανική δραστηριότητα, απολύοντας εκατοντάδες εργαζομένους. Πήραν δάνεια από Τράπεζες -νωρίτερα είχαν εισπράξει και επιδοτήσεις- και με ελληνικά χρήματα απέκτησαν, συντήρησαν, εκσυγχρόνισαν, συσκεύασαν και μετέφεραν τον εξοπλισμό τους στην Κίνα (!) Εκεί έστησαν δύο εργοστάσια και απασχολούν, πλέον, χιλιάδες εργαζομένους.
Ύστερα από όλα αυτά ο Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ τους αντάμειψε πλουσιοπάροχα, καθώς:
*Με μια διάταξη νόμου που πέρασε από τη Βουλή έκανε τα εκτός σχεδίου χωράφια (όπου λειτουργούσε μέχρι πρότινος η βιομηχανία τους) οικοδομήσιμα οικόπεδα ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ (!)
*Με μια δεύτερη διάταξη άλλαξε τη χρήση γης στην περιοχή και από βιομηχανική τη μετέτρεψε σε εμπορική και αναψυχής.
*Και με μια τρίτη τους πρόσφερε «πανωπροίκι» ΔΙΠΛΑΣΙΟ συντελεστή δόμησης από αυτόν που θα μπορούσαν να κτίσουν με απλή ένταξη στο σχέδιο (!)
Οι βιομήχανοι (κορόιδα ήταν;), δίχως χρονοτριβή, από βιομήχανοι το γύρισαν σε ανθρώπους του «Real Estate» (ακίνητης ιδιοκτησίας)! Συμφώνησαν με το μεγαλοεργολάβο Μπάμπη Βωβό να του πουλήσουν μια έκταση 100 στρεμμάτων βιομηχανικής γης, για να τα μετατρέψει σε κολοσσιαία εμπορικά κέντρα και γραφεία και να εισπράξουν τις επόμενες ημέρες κάπου 50.000.000 ευρώ, ποσό διπλάσιο από το μετοχικό κεφάλαιο των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών τους…»
Και το «ΠΟΝΤΙΚΙ» συνέχιζε:

Το… νήμα της ιστορίας

«Η υπόθεση αφορά σε δύο κλωστοϋφαντουργίες με πολύχρονη παράδοση στη χώρα μας: Την «ΕΤΜΑ Α.Ε.», που ιδρύθηκε το 1922 και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1938 (!) και τη θυγατρική της «ΕΛΛΑΤΕΞ Α.Ε.», που ιδρύθηκε το 1969 και εισήχθη στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου το 1996. Και οι δύο ήταν εγκαταστημένες στον ΕΛΑΙΩΝΑ.
Το δεύτερο εξάμηνο του 2000, όπως αναφέρεται στις ιστοσελίδες της ΕΤΜΑ, «η διοίκηση της εταιρείας διέγνωσε τις δυσκολίες (κυρίως κοστολογικές) παραγωγής νήματος τεχνητής μέταξας και αποφάσισε τη διακοπή παραγωγής του νήματος αυτού». Από τότε άρχισε το… ξήλωμα μαζί με τη θυγατρική της, αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους.
Όχι όμως και τα αφεντικά, που το Μάρτιο του 2001 υπέγραψαν στο Harbin της Κίνας συμφωνίες με την κινεζική Hellongjiang Longell Company Ltd για την ίδρυση δυο μεικτών ελληνοκινεζικών εταιρειών, με σκοπό την παραγωγή ετησίως 6.000 τόνων συνεχών νημάτων ρεγιόν. Στις εταιρείες αυτές η ΕΤΜΑ κατέχει το 51%, που αποτιμάται στα 27.500.000 δολάρια, πάντα με βάση την αποτίμηση της αξίας των μηχανολογικού και εργαστηριακού εξοπλισμών, που αποξηλώθηκε από τα εργοστάσια του ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ, για να μεταφερθούν στην Κίνα. Για να γίνει το ξήλωμα, η επισκευή, η συσκευασία και η μεταφορά των μηχανημάτων στην Κίνα η ΕΤΜΑ ώς το τέλος του 2001 ξόδεψε 854.500.000 δραχμές, που «προήλθαν από νέο τραπεζικό δανεισμό», όπως βεβαίωνε το Χρηματιστήριο τον Ιούλιο του 2002. Ταυτόχρονα γνωστοποιούσε ότι «τα αντληθέντα κεφάλαια από την αύξηση του εταιρικού κεφαλαίου με μετρητά της εταιρείας (ύψους 2.985.500 δραχμών) προορίζονταν αποκλειστικά για την αναδιάρθρωση της χρηματοοικονομικής δομής της εταιρείας με μείωση του τραπεζικού δανεισμού.
Έπεται συνέχεια. Αύριο και μεθαύριο. Όπως δημοσιεύτηκε τότε στο ΠΟΝΤΙΚΙ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΦΟ

 
< Προηγ.   Επόμ. >