Π.Ε.Φ.Ο. Newsletter: Εγγραφείτε για άμεση και συνεχή ενημέρωση

Οικογένεια ΠΕΦΟ


Αναλυτικότερα ...


Κώστας Μπαρμπής, Πρόεδρος ΠΕΦΟ

Η άποψή σας

Πιστεύτε ότι η κυριότητα του «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» πρέπει να περιέλθει στον Ολυμπιακό ?
 

Χρήσιμα Links

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΦΟ:

Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ (ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ)

Αρχική arrow Γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης arrow «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» Ισχύει το Σύνταγμα για τον Ολυμπιακό;
«Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» Ισχύει το Σύνταγμα για τον Ολυμπιακό; Εκτύπωση E-mail
20.06.08

Β’ ΜΕΡΟΣ

Ερωτούμε εσάς, γιατί εσείς με την πρώην δήμαρχο και τον υπουργό Οικονομικών, που άνοιξε πρόθυμα και άνετα το κρατικό χρηματοκιβώτιο για… αναπλάσεις (εμπορικών κέντρων και κολυμβητηρίων και γηπέδων) στο Βοτανικό, οι οποίες ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ να γίνουν, αν χαρίζατε δημόσια έκταση και δαπανούσατε χρήματα των φορολογουμένων για να στήσετε το «πράσινο σπίτι» είτε στο Γουδί, είτε στο Βοτανικό, διαιωνίζετε την ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ. Και τη διπλασιάζετε!

Αλλά η ίδια ερώτηση έχει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ. Και αφορά σε όλους (κοινοβουλευτικούς και μη), που διαφέντεψαν «κατά το δοκούν» τις τύχες αυτού του τόπου και αυτού του λαού μετά το 1924. Από τότε που (ΜΑΪΟΣ) ιδρύθηκαν Ολυμπιακός (πρώτα) και ΠΑΟ (έπειτα).
Από πού αντλήσατε ΟΛΟΙ ΣΑΣ το δικαίωμα να παραβιάζετε «καθ’ έξιν» τα Συντάγματα; Και να αποφασίζετε ότι ένας «ΕΛΛΗΝ» (ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ με τη σαφέστατα υιοθετημένη από όλες τις πολιτικές παρατάξεις σαν αντίδωρο για τη νέα ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ κρατική δωρεά (για… ανάπλαση του Βοτανικού, βέβαια, την οποία όμως θυμηθήκατε, μόνο όταν και επειδή η UEFA έβγαλε άχρηστη για διεθνείς αγώνες την Περιβόλα);
*ΔΕΥΤΕΡΗ κρατική δωρεά στην… ιστορική ομάδα (των βαλιτσοφόρων παραγόντων, των νεκραναστάσεων Μπουμπλήδων, των ελληνοποιήσεων νέγρων, των μηδενικών συμβολαίων, των παραρτημάτων, των κοριών, των Κιάπε…).
*ΧΑΡΙΣΜΟΣ 80 δισ. δραχμών στην ΑΕΚ, 21 στις ΚΑΕ της συμπρωτεύουσας. Πολλών άλλων στον Άρη, στον Πανιώνιο, στον ΟΦΗ. Της Πυλαίας στον ΠΑΟΚ και κάθε χρόνο των χρεών της ΠΑΕ του.
*ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΙ ΠΡΑΞΑΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ;

Το «ιστορικό»

Ο πρόεδρος της ΠΕΦΟ, ιστορικός κ. Κώστας Ν. Μπαρμπής (καταρρίπτοντας την παραμυθολογία για το… 1908) κατέδειξε ότι οι γαλαζοαίματοι πατρίκιοι φορείς του εθνικού ιρλανδικού συμβόλου ιδρύθηκαν (ΠΑΟ), σύννομα και με εγκριμένο από το οικείο Πρωτοδικείο καταστατικό το 1924. Αλλά αυτοί μετά το 1949 (έτος εμφάνισης του «βαλιτσοφόρου παράγοντα»…) ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ, θα τιμούσαν τη χρονιά της πραγματικής (και όχι κατά φαντασίαν) ίδρυσής τους; Και ΟΛΑ τα διέπρατταν πάντοτε με τις ευλογίες, τις θωπείες, τις παροχές, τις δωρεές, τις προσφορές του κράτους με όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις, ΟΛΕΣ ανεξαίρετα!
Οι «επαναστάτες» της Δ’ Εθνοσυνέλευσης ευλόγησαν το 1924 (εις βάρος των ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ) τον μόλις τότε ιδρυμένο ΠΑΟ με τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ («ΓΥΜΝΑΣΤ. ΠΑΝΑΘ. ΟΜΙΛΟ»).
Δύο χρόνια νωρίτερα ο «Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός και Αθλητικός Όμιλος» (…πρόγονος του ΠΑΟ κατά τους ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΟΥΣ ισχυρισμούς τους) είχε την άμεση και αμέριστη αρωγή του πρίγκιπα Νικολάου, για τη μίσθωση του ίδιου χώρου. Με όλες τις καταστάσεις, με όλα τα καθεστώτα, με όλους τους ισχυρούς! Κανένας δισταγμός. Ενδοιασμός. Πρόβλημα…
Δύο εβδομάδες ΠΡΙΝ από τη βάφτισή τους σε ΠΑΟ, εγκρινόταν το καταστατικό, για τη μετατροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πειραϊκού Συνδέσμου σε Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς. Πρόγονοί του: ο Πειραϊκός Σύνδεσμος (1894) και οι «Φίλαθλοι» (1908). Αλλά αυτός προερχόταν από «basse classe», από την εργατούπολη και ναυτικόπολη του επινείου. Ωστόσο, ήταν αυτός λόγος να μη ληφθεί από την εξουσία -τότε, το επόμενο, το μεθεπόμενο έτος, τις κατοπινές δεκαετίες- ΟΜΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ή, έστω, ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕΡΙΜΝΑ και γι’ αυτόν, παρά την άμεση, αλματώδη, εκπληκτική ανάπτυξη και παρά την απίστευτα ογκώδη λαϊκή βάση του; Το κράτος στέγασε τον ένα, τον Αθηναίο, τον πρωτευουσιάνο, τον Κολωνακιώτη, τον πλούσιο. Γιατί το ίδιο κράτος αδιαφόρησε, περιφρονητικά και εχθρικά, για τον άλλο, τον Πειραιώτη μυστακοφόρο άντρα, που μύριζε βαρβατίλα από μίλια μακριά και που μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα απέκτησε, από όλο τον Τύπο, την προσωνυμία «ΘΡΥΛΟΣ»;

Το τερατώδες σκάνδαλο

Ας μην επιχειρήσει οποιοσδήποτε, κακόπιστος, μικρόψυχος ή εμπαθής, να υποστηρίξει πως δήθεν δεν υπήρχε όμοιας έκτασης χώρος στον ευρύτερο Πειραιά. Γιατί όποιος θα το υποστηρίξει, θα είναι ΓΕΛΟΙΟΣ!
Αλλά θα συνεχίσουμε αύριο. Και θα επανερχόμαστε, ώσπου να αποκαταστήσετε ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ την άνιση μεταχείριση του Ολυμπιακού. Και όσο δεν καταργείται η ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ του διαχωρισμού, που συνιστά βάναυση παραβίαση του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Και που θίγει την αξιοπρέπεια, την περηφάνια και τον ανδρισμό ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (τουλάχιστον) ΕΛΛΗΝΩΝ!
Θα τα αποκαλύψουμε όλα. Γιατί αυτό επιβάλλει το νέο ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ του κατασκευασμένου σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ με ξένα χρήματα «PΑΟ ARENA»!
Ένα σκάνδαλο που δεν θα τολμούσε να διαπράξει ούτε ο διαβόητος σκανδαλοποιός Δημ. Βούλγαρης («Τζουμπές») του δέκατου ένατου αιώνα…
Δικαιούται (και οφείλει) να αναρωτηθεί ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας που δεν έχει την… ύψιστη τιμή και το προνόμιο να ανήκει στον (κατά Αθ. Γιαννακόπουλο) «υπέροχο κόσμο» της πράσινης Θύρας 13, στον οποίο και στην οποία με δικαιολογημένο κομπασμό και έπαρση εφημερίδα του Ομίλου ενέταξε και τον κ. ΥΠΕΧΩΔΕ:
Άραγε σε ποια ευρωπαϊκή (ή ακόμα και τριτοκοσμική) χώρα θα συνέχιζε να παραμένει, και μάλιστα μεταξύ των κορυφαίων, κυβερνητικό στέλεχος (που υποδέχεται τετράκις της εβδομάδος στο γραφείο του το μεγαλομέτοχο της Μότορ Όιλ, της Avin International των 36 σκαφών και των τριφυλλοφόρων και δις τον μελλοντικό πολιτευτή πρόεδρο της ΑΕΚ 44 με τα χαρισμένα 80 δισ. δραχμές), το οποίο λησμονώντας ότι είναι υπουργός ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, προτρέπει τον πρώτο από τους προαναφερόμενους επισκέπτες του, όχι «να τα δώσει όλα» για να κατασκευάσει γήπεδο, όπως ο Σ. Κόκκαλης με δικές του δαπάνες. Αλλά για να του πάρει τον Σαβιόλα!

Η ψωροκώσταινα…

Σε ποια άλλη χώρα; Μα εδώ δεν είμαστε σαν τις άλλες χώρες. Εδώ οι προκαθήμενοι των κυβερνήσεων υψώνουν καθαροδευτεριάτικους χαρταετούς όχι με τα γαλανόλευκα εθνικά χρώματα, αλλά με πράσινα και με το ιρλανδικό έμβλημα. Και θυμούνται το «δεν πάει άλλο!» μόνο όταν διαπληκτίζονται, εκτός αγώνος, κάποιοι φίλαθλοι ΑΓΝΩΣΤΗΣ οπαδικής ταυτότητας (οι μισοί πάντως εικαζόμενης ερυθρόλευκης…), όχι όμως όταν σχεδόν γκρεμίζεται το Ιβανώφειο. Ισοπεδώνεται η μισή Λιβαδειά. Δέρεται σχεδόν μέχρι θανάτου αντίπαλος οπαδός έξω από το ΟΑΚΑ. Στήνονται ικριώματα με ομοιώματα ποδοσφαιριστών που μετακινήθηκαν αλλού. Δέχονται επιθέσεις με μολότοφ όργανα τάξης μπροστά στους τοίχους της Περιβόλας. Εδώ οι δήμαρχοι θυμούνται ξαφνικά τις… αναπλάσεις περιοχών, που ούτε ακουστά τις είχαν προηγουμένως, όταν και επειδή η UEFA έβγαλε άχρηστη την Περιβόλα και επειδή, εξαιτίας σεισμικών αντιδράσεων δημοτικών αρχόντων και δημοτών, αποκλείστηκαν το Γουδί και το Ελληνικό. Εδώ οι αρμόδιοι υπουργοί καταρτίζουν νόμους ανατροπής οικοδομικών και ρυμοτομικών κανονισμών, όχι βέβαια για… αναπλάσεις, αλλά για να εξυπηρετήσουν ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ, που έχουν εθιστεί στη ΔΩΡΕΑΝ προσφορά των πάντων από το κράτος. Εδώ, όπου η ανεργία ισοπεδώνει τους νέους και τεράστια λαϊκά στρώματα ζουν κάτω από το κατώτατο όριο εισοδημάτων, ο ομοϊδεάτης των προηγουμένων (άγρυπνος, υποτίθεται, φρουρός του δημόσιου χρήματος) διαθέτει, ανετότατα και προθυμότατα 127.600.000 ευρώ (43.784.000.000 δραχμές!) Γιατί; Όχι, φυσικά, για την «ανάπλαση και ποιοτική αναβάθμιση» του Βοτανικού και της Περιβόλας (τις πρόβλεπε το προεκλογικό τους πρόγραμμα; και γιατί δεν τις εξήγγειλαν το 2004 ή το 2005, αλλά ΜΕΤΑ την απόφαση της UEFA;). Αλλά για χάρη του «Σπιτιού του ΠΑΟ» που θα κατασκευαστεί (με τα εμπορικά του κέντρα) σε ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ και με δαπάνες ΤΡΙΤΩΝ (τα περί κυκλοφοριακού, δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, έργων πρασίνου -αυτό μάλιστα!- αναπλάσεων και αναβαθμίσεων δικτύων κοινής ωφελείας και παρεμφερών πομφολύγων ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΝΟΗΘΕΙ αν το γήπεδο της Περιβόλας συνέχιζε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της UEFA…).
Υπάρχει και το κομψό, αλλά φαιδρό άλλοθι: Θα προέλθει το ποσό από κοινοτικό κονδύλιο -γιατί, δεν ανήκουν στην Ελλάδα αυτά τα χρήματα;- προοριζόμενο «από το πλαίσιο στήριξης για το επιχειρησιακό πρόγραμμα περιφερείας Αττικής». Και βέβαια κορυφαία και άμεση ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στην περιφέρεια Αττικής έχουν τα έργα… ανάπλασης και αναβάθμισης Βοτανικού με ανεγέρσεις γηπέδων, κολυμβητηρίου και εμπορικού κέντρου. Με τις υπογραφές συμβάσεων Δήμου και ΘΑΝΑΣΗ! Τελικά, καταντήσαμε λαός πασχόντων από «ιδιωτεία» και μικρόνοια;

Θα χρειαστεί και τρίτο μέρος.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΦΟ


 

 
< Προηγ.