Π.Ε.Φ.Ο. Newsletter: Εγγραφείτε για άμεση και συνεχή ενημέρωση

Οικογένεια ΠΕΦΟ


Αναλυτικότερα ...


Κώστας Μπαρμπής, Πρόεδρος ΠΕΦΟ

Η άποψή σας

Πιστεύτε ότι η κυριότητα του «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» πρέπει να περιέλθει στον Ολυμπιακό ?
 

Χρήσιμα Links

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΦΟ:

Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ (ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ)

Αρχική arrow Εκδηλώσεις/Δραστηριότητες arrow Διάλεξη Κ. Ν. Μπαρμπή στη Σαλαμίνα
Διάλεξη Κ. Ν. Μπαρμπή στη Σαλαμίνα Εκτύπωση E-mail
20.06.08
Μήνας της «αποφράδας» για τον Ελληνισμό άλωσης της Βασιλίδας των Πόλεων από τις (εικοσαπλάσιες σε σύγκριση με τους υπερασπιστές των Θεοδοσιανών τειχών της) ορδές του Τουρκομογγόλου Μωάμεθ Β’ (μαζί τους και τρεις δεκάδες χιλιάδες «Χριστιανοί» μισθοφόροι και οι τεράστιες μπομπάρδες του - επίσης «Χριστιανού» Ούγγρου μεταλλοχύτη Ουρβανού) ο Μάιος. Και από τις πολύ περισσότερες προσκλήσεις από διάφορα σημεία του ελλαδικού χώρου ο πρ. γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας «Ο Βυζαντινός Πολιτισμός», τ. καθηγητής Ευρ. Παρ. Αμερ. Πανεπιστημίου, Επίτ. Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών πολυγραφότατος συγγραφέας (52 πονήματα) και μεταφραστής (97 έργων) από τρεις ξένες γλώσσες κ. Κώστας Ν. Μπαρμπής (πρόεδρος της ΠΕΦΟ και για ενδέκατη φορά μέλος Διοίκησης του Ολυμπιακού) επέλεξε να πραγματοποιήσει στη Σαλαμίνα την πρώτη σχετικών διαλέξεών του (όπως πάντοτε «από στήθους» και χωρίς χρήση χειρογράφων ή σημειώσεων):

Η πρώτη στη Σαλαμίνα

*Στις 11 π.μ. της Κυριακής 18ης Μαΐου θα βρίσκεται (για την 189η διάλεξή του) στην τεράστιας χωρητικότητας αίθουσα «Δημήτριος Μπόγρης» του Δημοτικού Μεγάρου (πολύ κοντά στο λιμάνι) της Σαλαμίνας, ευγενώς παραχωρημένη από το Δήμαρχο του ιστορικού νησιού κ. Σπυρ. Σοφρά, με διοργανωτή της εκδήλωσης τον εκδότη – διευθυντή της αδέσμευτης εφημερίδας «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» κ. Θεόφιλο Αποστόλου. Η όλη εκδήλωση θα εμπλουτιστεί με εξαίρετο τοπικό χορευτικό συγκρότημα και με προβολή ντοκιμαντέρ από το πολιτιστικό τμήμα Νεολαίας του Συλλόγου «ΑΙΑΚΟΣ» με επιμέλεια του φιλολόγου κ. Στέλιου Καθαρού. Είσοδος ελεύθερη για όσους αγαπούν την αυθεντική ιστορία και το γλαφυρό προφορικό λόγο (αλλά και να αποκτήσουν για τις βιβλιοθήκες τους έργα του διαπρεπούς συγγραφέα).
Σημειώνεται ότι με την ευκαιρία της διάλεξης τα καταστήματα Γλου προσφέρουν μπλουζάκια του Θρύλου στα παιδιά του Παρ. Σαλαμίνας της ΠΕΦΟ.
Σας περιμένουμε όσους σας ενδιαφέρει η αυθεντική ιστορία της χώρας και των προγόνων μας.

ΜΑΝ. ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ

 
< Προηγ.