Π.Ε.Φ.Ο. Newsletter: Εγγραφείτε για άμεση και συνεχή ενημέρωση

Οικογένεια ΠΕΦΟ


Αναλυτικότερα ...


Κώστας Μπαρμπής, Πρόεδρος ΠΕΦΟ

Η άποψή σας

Πιστεύτε ότι η κυριότητα του «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» πρέπει να περιέλθει στον Ολυμπιακό ?
 

Χρήσιμα Links

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΦΟ:

Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ (ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ)

Αρχική arrow Γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης arrow Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον Ολυμπιακό…
Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον Ολυμπιακό… Εκτύπωση E-mail
20.06.08
Απαιτούν οι θρύλοι Ηλ. Ρωσσίδης, Θαν. Μπέμπης, Ηλ. Υφαντής, Ν. Αλέφαντος, Γιάν. Γκαϊτατζής

Αξιότιμοι κύριοι πολιτικοί,
Θα περιμέναμε, εύλογα φρονούμε, μεταξύ των υποσχέσεων που δώσατε και των δεσμεύσεων που αναλάβατε πριν ανοίξουν οι κάλπες να έχετε περιλάβει, ΟΛΟΙ σας ανεξαιρέτως, και την εκπλήρωση μιας τεράστιας ΗΘΙΚΗΣ υποχρέωσης και ΗΘΙΚΟΥ και ΝΟΜΙΚΟΥ καθήκοντος, που έχετε απέναντι στην από κάθε άποψη ΚΟΡΥΦΑΙΑ αθλητική παράταξη της χώρας: στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Ο οποίος, μολονότι αντιπροσωπεύει το μισό τουλάχιστον Ελληνισμό και αποτελεί, σε μόνιμη βάση, τον ασύγκριτα πρώτο χορηγό του εθνικού αθλητισμού μας σε έμψυχο δυναμικό, περιφέρει, επί σχεδόν οκτώμισι δεκαετίες, τους ορεοϋψείς όγκους των δαφνών, της αίγλης και των επιτευγμάτων του ΑΣΤΕΓΟΣ. Και αυτό εξαιτίας της περίεργης και ανεξήγητης κρατικής ΑΣΤΟΡΓΙΑΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, όλων των κυβερνήσεων και του συνόλου των καθεστώτων.
Σας θυμίζουμε συνεπώς αυτό που, ασφαλώς γνωρίζετε, αλλά στην πράξη το λησμονείτε, μολονότι οι περισσότεροι είστε νομικοί:
Όλα ανεξαιρέτως τα Συντάγματα της χώρας (από το «Προσωρινόν Πολίτευμα» της Α’ Εθνοσυνελεύσεως της Επιδαύρου της 1-1-1822 μέχρι σήμερα) έχουν υιοθετήσει, με φραστικές παραλλαγές, την ΙΣΟΤΗΤΑ έναντι των νόμων και ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ όλων των Ελλήνων πολιτών (φυσικών και νομικών προσώπων, συνεπώς και Αθλητικών Συλλόγων).
Δυστυχώς, η αρχή αυτή, κατά βάναυση παραβίαση της συνταγματικής επιταγής, ΔΕΝ έχει ισχύσει (κυρίως) ως προς το τεράστιας σημασίας θέμα της στέγασής του ειδικά και αποκλειστικά, κατά «privilegium odiosum», για την ασύγκριτα λαοφιλέστερη αθλητική παράταξη της χώρας. Με τα είκοσι δύο αγωνιστικά τμήματα. Τις χιλιάδες των αθλητών και αθλητριών. Την απαράμιλλη δόξα. Και την εντυπωσιακώς μεγάλη προσφορά σε Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές (και των δύο φύλων) στον εθνικό αθλητισμό: τον ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΘΡΥΛΟ!
Επί ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΡΙΑ χρόνια ο τρισένδοξος αυτός Σύλλογος, της ποδοσφαιρικής ομάδας του οποίου είχαμε την ύψιστη τιμή να φορέσουμε την τρισέντιμη στολή, παραμένει ΑΣΤΕΓΟΣ, εξαιτίας κρατικής ΑΣΤΟΡΓΙΑΣ που ούτε εξήγηση, ούτε δικαιολογική βάση έχει. Και αυτό σε αντίθεση με όλους τους άλλους (ΠΑΟ, ΑΕΚ, Πανιώνιο, Απόλλωνα Σμύρνης, ΠΑΟΚ, Άρη, Απόλλωνα Καλαμαριάς, ήδη Ηρακλή, πάλι ΑΕΚ, Α.Ε. Λάρισας, που είχαν από την αρχή ή απέκτησαν χάρη στο κράτος στη διαδρομή ιδιόκτητη ή δωρεάν χρησιμοποιούμενη δημόσια ή δημοτική έκταση. Με συνέπεια να έχουν εξοικονομήσει τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ ο Ολυμπιακός κατέβαλλε ακόμα μεγαλύτερα σε τρίτους ιδιοκτήτες, για χρήση των γηπέδων τους, με τη μορφή μισθώματος, επί ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΡΙΑ ΕΤΗ!
Η κραυγαλέα αυτή ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ είναι και συνταγματικώς ανεπίτρεπτη και ηθικώς απαράδεκτη και ιστορικώς μειωτική για το κράτος!
Έφτασε πλέον η στιγμή να μεριμνήσετε όλοι σας για την άρση της ΑΔΙΚΙΑΣ. Και για την κατάργηση των ΑΝΙΣΩΝ ΟΡΩΝ και ΑΝΙΣΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. Η λύση είναι απλή. Και την οφείλετε όλοι σας στην αθλητική ιστορία της χώρας, στις συνταγματικές επιταγές και στον ηθικό κώδικα:
Συναποφασίστε να παραχωρηθεί η κυριότητα του οικοπεδικού χώρου, στο οποίο ο Σ. Κόκκαλης ανήγειρε το Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» (και ο οποίος είχε παραχωρηθεί, το 1896, ΔΩΡΕΑΝ στην τότε Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων) στον Ερασ. Ολυμπιακό.
Δίνοντας, ως αντίδωρο, στην ΕΟΕ ισομεγέθη έκταση στον Ελαιώνα, για κατασκευή (με κρατική ενίσχυση) πλήρους αθλητικού κέντρου. Είναι χρέος, καθήκον και οφειλή σας!

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΚΟΥΣΑ ΤΙΜΗ
ΗΛΙΑΣ ΡΩΣΣΙΔΗΣ – ΘΑΝ. ΜΠΕΜΠΗΣ – ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ – ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ

ΥΓ.: Υπάρχει ή όχι για όλους όσοι αντιπροσωπεύετε τον ελληνικό λαό το άρθρο 4 του Συντάγματος, που επιβάλλει ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ απέναντι σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ (φυσικά και νομικά πρόσωπα);
Και αφού υπάρχει, γιατί δεν το εφαρμόζετε; Δηλαδή, η δόξα και οι ΙΕΡΕΣ ΣΚΙΕΣ των είκοσι ενός ηρώων του Θρύλου θα κινδυνεύουν με ΕΞΩΣΗ μετά από 45 έτη, όταν λήγει η παραχώρηση χρήσης αυτού του χώρου;

 
< Προηγ.   Επόμ. >