Π.Ε.Φ.Ο. Newsletter: Εγγραφείτε για άμεση και συνεχή ενημέρωση

Οικογένεια ΠΕΦΟ


Αναλυτικότερα ...


Κώστας Μπαρμπής, Πρόεδρος ΠΕΦΟ

Η άποψή σας

Πιστεύτε ότι η κυριότητα του «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» πρέπει να περιέλθει στον Ολυμπιακό ?
 

Χρήσιμα Links

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΦΟ:

Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ (ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ)

Αρχική
Σε 16 χρόνια γίνονται 100 - Να ζήσουν! Εκτύπωση E-mail
20.06.08

«Πάσαν αληθείην μυθείσθαι!»
ΟΜΗΡΟΣ

Χαρές και πανηγύρια! Γιορτάζουμε!
Τριφυλλικότεροι των τριφυλλοφόρων; Βεβαιότατα! Σίγουρα! Ασφαλώς! Αν και όταν αυτό απαιτεί και το επιβάλλει η ΑΛΗΘΕΙΑ, την οποία η πλευρά της κρατικής παράταξης ανέκαθεν, από γεννησιμιού και λίκνου της (1924 μ.Χ.) λάτρευε με… θανάσιμο μίσος…

Άλλωστε, σε 16 χρόνια γίνονται κατοστάρηδες! Και αυτός ο έρωτας προς την αλήθεια («Ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου!» κατά Σοφοκλή), μας υποχρεώνει να φέρουμε στο (διαβόητα γνωστό) ημίφως (ή ζοφερό σκοτάδι) των πράσινων παρασκηνίων (βαλιτσοφορικής εξαετίας Δαλαϊλαμικής επταετίας και εννιάχρονης μετακοσκωτικής λαίλαπας…) τα συμπεράσματα, στα οποία κατέληξε ερευνητική των ιστορικών δεδομένων επιτροπή μελετητών υπό το διαπρεπές μέλος της Ακαδημίας του χωριού Ντοβοστόι του Καζακστάν κ. Ψευτοθοδωρόβιτς Βιαζοαληθίεβιτς Αντερσονομυγχάουζεν. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά (που είναι ανεπίδεκτα αμφισβήτησης γι’ αυτό και κατέλαβαν περίοπτη θέση μεταξύ των Αισώπειων μύθων, αλλά και θα αποτελέσουν το δεύτερο τόμο των «Χιλίων και Μιας Νυκτών» της εριτίμου κυρίας Χαλιμάς) ο Μαθουσάλας λέγεται Τριφυλλοσάλας.
Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι πραγματικό έτος ίδρυσης της άκρως συμπαθούς και πεφιλημένης ομάδας του 18% (τουλάχιστον) των Ελλήνων φιλάθλων, των ανυψούμενων στη Ραφήνα καθαροδευτεριάτικων πρωθυπουργικών χαρταετών με το εθνικό ιρλανδικό σύμβολο των γενναιόδωρων (για δεύτερη μετά την Περιβόλα φορά) κρατικοδημοτικών δωρεών εναλλακτικά στο Γουδί ή στο Ελληνικό ή στον αρχαιοτητοβριθή Βοτανικό και του «Γιάννη, δώσ’ τα όλα και φέρε τον Σαβιόλα». Αρχισαρακατσάνου δεν είναι το… 1908 (προϊόν φαντασίας άσχετης με τις προβλέψεις των νόμων για ίδρυση σωματείων), αλλά ή το 1808 μ.Χ. ή το 532 μ.Χ. ή το 1193 π.Χ.

Πότε ιδρύθηκαν

Οπότε, με τις μπάντες, τις παράτες, τις μασκαράτες, τους κανονιοβολισμούς του Λυκαβηττού, τη φωταγώγηση της περιοχής Κολωνακίου, τα πυροτεχνήματα, τις ανεγέρσεις μαυσωλείων, την καθιέρωση νέας εθνικής σημαίας και την αντικατάσταση του εθνικού ύμνου με το «Σύλλογος… μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος» (ασφαλώς!), επέστη η κοσμοϊστορική στιγμή οι τριφυλλοφόροι να γιορτάσουν τα πραγματικά γενέθλιά τους. Που είναι:
* Ή τα 200ά
* Ή τα 1.476α
* Ή τα 3.201α
Γιατί τα συμπεράσματα της υπό της κ. Αντερσονμυγχάουζεν επιτροπής παίζονται σε τριπλή παραλλαγή: Έτος ίδρυσης είναι ένα από τα προαναφερόμενα (εμείς προκρίνουμε το τρίτο, γιατί φέρνει στο προσκήνιο Μενέλαο, Αγαμέμνονα, Ωραία Ελένη, Ιφιγένεια, Πάτροκλο, Αίαντες, Εκάβη, Πάρη και κάποιους… ομηρικούς καβγάδες για παλλακίδες…)
Ποιες είναι οι τρεις εκδοχές κατά τον καταξιωμένο Καζακστανικό Ακαδημαϊκό;

Κλέφτες και αρματολοί!

Στις 31 Φεβρουαρίου του έτους εκείνου (που καταχωρίστηκε στην παγκόσμια ιστορία «χρυσοίς γράμμασι», ως πιθανή χρονιά ίδρυσης των τριφυλλοφόρων) συνήλθαν σε γενική συνέλευση στην Ιερά Μονή του Αγίου Χαρτοφύλακος αντιπρόσωποι των κλεφτών και αρματολών από το σύνολο του ελλαδικού χώρου, υπό την προεδρία του καπετάν Παραμυθά (του εκ Ματζαβελακίου έλκοντος την καταγωγήν). Μετείχαν οι πασίγνωστοι ανά την υφήλιο μπαλαδόροι της εποχής καπετάν Καλαφατίδης, καπετάν Γρανίτσας, καπετάν Μαντζάκας, καπετάν Μπούμπουλας, καπετάν Σαπουνής, καπετάν Δουκάκης, καπετάν Χρύσος, υποκαπετάν Γαέτης, ανθυποκαπετάν Μυστακιάν με τα πρωτοπαλίκαρά τους (όλοι, ανεξαίρετα, ηλικίας 12-15 ετών) και με βάση τις διατάξεις του Κώδικα του Χαμουραμπί, ίδρυσαν τον Π.Π.Π.: «Πανκλεφτικό και Παναρματολικό Ποδοσφαιροόμιλο». Δηλαδή, τον πρόδρομο του σημερινού υπό τις διαδοχικές ηγεσίες δοτών προέδρων μεγαλοσυλλόγου (μεταξύ των στελεχών του οποίου και ο κάτοχος υπερμεγέθους χαρτοφύλακα, από δέρμα αντιλόπης), με έμβλημα το τριφυλλοειδές τσαρούχι με αναδυόμενη διαιτητική σφυρίκτρα και με χρώμα φουστανέλας το γλυκό ροζ (που εξαιτίας επίθεσης ταύρου μετάλλαξε σε βαθύ, μέσο, απαλό πράσινο ή και σε λαδί, μεταγενέστερα). Από την ημέρα εκείνη και μετά η κλεφτουριά ξυπνούσε και κοιμόταν αγκαλιά με τις βαλίτσες της και τραγουδώντας το επικοηρωικό άσμα:
«Σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος,
ένας και μισός, μοναδικός,
και όταν κάποτε λευτερωθούμε
με φιρμάνι θε να γίνει κρατικός!»


κ 5
Βυζάντιο: Πράσινοι και Βένετοι

Εξίσου πιθανή, αν όχι πιθανότερη, εμφανίζεται η εκδοχή ο «σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος…» να έχει ιδρυθεί το 532 μ.Χ., έτος της όξυνσης της διαμάχης των δύο αλληλομισούμενων παρατάξεων «Πράσινων» και «Βένετων» (Γαλάζιων), στην Κωνστασντινούπολη, με την έκρηξη της διαβόητης «Στάσης του Νίκα».
Η κομψότατη ιστορία (ή παραγωνικό παραμύθι της μπάμπως) έχει ως εξής:
Οι Βυζαντινοί «Πράσινοι» (θετά τέκνα των εξουσιαστών, κοινώς «κρατική» αθλητική ομάδα), επειδή οι αρματηλάτες τους στον Ιππόδρομο είχαν να κατακτήσουν πρωτάθλημα επί ένδεκα χρόνια (με ενδιάμεσο μόνο το προερχόμενο από «κλοπή» Δουραϊκόν), αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση ενιαίου φορέα, με την ονομασία ΠΠΟ, (Πράσινος Παναρματηλατικός Όμιλος) και με επικεφαλής τον κατά το 532 μ.Χ. αρχικουροπαλάτη. Ο Όμιλος θεωρείται από πολλούς εκπροσώπους της τότε εποχής, που ερωτήθηκαν σχετικά, ο αυθεντικός πρόγονος του δημιουργημένου το 1924 ΠΑΟ, ο οποίος ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ (αν και με αυτούς ποτέ δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο!) στο παραχωρητικό της χρήσης της Περιβόλας Ψήφισμα της (άκρως αντισυνταγματικής) Δ’ Εθνοσυνέλευσης ονομάζεται… «Γυμναστικός Παναθηναϊκός Όμιλος» (με άλλα λόγια: «Πίστευε και μη ερεύνα!» ή «λάβε το ωόν και κούρευε με πρώτην σκάλαν…»).

Κ 6
Συνομήλικοι της Ωραίας Ελένης!

Εδώ χάνει κανείς μετά των δικρόκων ωών νησσών και τα πασχάλια (δηλαδή, τον πίνακα των εξαρτημένων από την Αντίσταση κινητών εορτών). Η αξιοσέβαστος (αν και όχι ιδιαιτέρως… σοβαρή ερευνητική επιτροπή) ανακάτεψε ολίγη ωραία Ελένη, ένα τέταρτο του Πάρη, μπόλικη Μενελαϊκή κερατόσκονη, δέκα γραμμάρια Οδυσσεϊκής πανουργίας, το θηκάρι του ξίφους του Τελαμώνιου Αίαντα, βόστρυχο της κόμης του Πάτροκλου με το ξιφίδιο του Αχιλλέα, τον ποδόγυρο της εσθήτας της Ιφιγενείας και κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο ΠΑΟ (Πανελλήνιος Αντιτρωικός Όμιλος) δημιουργήθηκε το 1193 π.Χ. (πρώτο έτος του Τρωικού Πολέμου). Και γι’ αυτό ο σημερινός απόγονός του των 36 σκαφών και των πετρελαϊκών διυλιστηρίων και των κάθετων εφορμήσεων δίδυμων αδερφών Στούκας είναι «σύλλογος μεγάλος σαν τον οποίο δεν υπάρχει άλλος!»
Συνεπώς, κατά την εκδοχή αυτή φέτος γιορτάζονται τα 3.201α γενέθλια των τριφυλλοφόρων! ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ να τους χαίρονται πρωθυπουργοί και ΥΠΕΧΩΔΕδες!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΦΟ
(…ΛΕΣΧΗΣ)

 
< Προηγ.   Επόμ. >