Π.Ε.Φ.Ο. Newsletter: Εγγραφείτε για άμεση και συνεχή ενημέρωση

Οικογένεια ΠΕΦΟ


Αναλυτικότερα ...


Κώστας Μπαρμπής, Πρόεδρος ΠΕΦΟ

Η άποψή σας

Πιστεύτε ότι η κυριότητα του «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» πρέπει να περιέλθει στον Ολυμπιακό ?
 

Χρήσιμα Links

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΦΟ:

Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ (ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ)

Αρχική
Αυτοί το κράτος, εμείς τα μέλη! Εκτύπωση E-mail
24.06.08
Ορθότατη, εύστοχη, βάσιμη, στηριζόμενη στην ανεπίδεκτη αμφισβήτησης πραγματικότητα, η στεντόρεια περσινή κραυγή διαμαρτυρίας του Ολυμπιακού για το μπάσκετ:
«Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι στους τελικούς μπαίναμε  με το ισχυρότατο μειονέκτημα του ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ!»

Μια κραυγή που ίσχυσε και φέτος. Αυτή είναι η αλήθεια. Διαχρονικά. Από το 1924 που προσφέρθηκε στους γαλαζοαίματους πατρίκιους φορείς του εθνικού ιρλανδικού συμβόλου η ΔΩΡΕΑΝ χρήση της Περιβόλας (του Δήμου Αθηναίων) και μέχρι σήμερα, συνεχώς και αδιαλείπτως, με όλες τις κυβερνήσεις και καθεστώτα, κοινοβουλευτικά και ανώμαλα. ΠΑΝΤΟΤΕ!
Οι τριφυλλοφόροι: το αγαπημένο τέκνο της εξουσίας.
Και ο μόνιμος τροφοδότης του ελληνικού εθνικού αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα και κλάδους Ολυμπιακός: το απόπαιδο, το μαύρο πρόβατο, ο αποδιοπομπαίος τράγος, ο αποδέκτης λακτισμάτων των εκάστοτε κατόχων της εξουσίας…
Οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε:
Είμαστε μόνοι εναντίον όλων!
Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
Συνεπώς, οφείλουμε να στηριχτούμε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις. Στο τεράστιας ισχύος ΟΠΛΟ, που καλείται ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ!

ΤΑ ΜΕΛΗ

Και στο σημείο αυτό τη λύση μας την πρόσφερε ο κορυφαίος Ηγέτης του Ολυμπιακού όλων των εποχών: Ο Σ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ!
Καινοτόμος όσο και δάσκαλος διοικητικού και φίλαθλου ήθους, σε ένα χώρο όπου κυριαρχούσαν, ανενόχλητοι και ασύδοτοι, οι παράγοντες – πιστολέρος και οι επιφορτισμένοι με «ξυλοφορτωτικά» καθήκοντα εις βάρος των… φιλοξενουμένων (στα επίσημα!) παντοειδείς φουσκωτοί, ο Σωκράτης Π. Κόκκαλης πρόσφερε (παράλληλα προς το τεράστιο και μοναδικό άλλο, σωστικό και ανορθωτικό, έργο του) στους πιστούς του ΘΡΥΛΟΥ ένα ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ σε παγκόσμια κλίμακα: Να καταστούν (οι ίδιοι και οι κατιόντες), άκοπα, άνετα και με ελάχιστη ετήσια επιβάρυνση μέλη της οιονεί θρησκείας, που φέρει το περήφανο και ένδοξο όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Με λόγο αποφασιστικό και καθοριστικό στην εκλογή της ηγεσίας όχι του Ερασιτεχνικού, αλλά και του Επαγγελματικού κλάδου του. Καινοτομία, που καμία άλλη διοίκηση αθλητικής παράταξης ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να μιμηθεί, για λόγους αυτονόητους: Ο ερυθρόλευκος λαός δεν αντιπροσωπεύει απλώς το μισό τουλάχιστον ελληνισμό. Αλλά εμφυσείται και εμπνέεται από ασύνορο πάθος, αγάπη, λατρεία, αφοσίωση στο ίνδαλμά του.
Η ιδιότητα μέλους του Θρύλου ισοδυναμεί με τίτλο τιμής. Και αδυνατώ να παρακολουθήσω να εγκρίνω και να υιοθετήσω τις συζητήσεις για αντίδωρα και αντιπροσφορές. Η ιδιότητα αυτή είναι ίδιας αξίας και ειδικού βάρους με την καταγωγή από το περιούσιο γένος των Ελλήνων!

Ας τολμήσουν και οι άλλοι!

Είμαστε η θέση. Η μπέσα, η εντιμότητα. Η παλικαριά. Ο ανδρισμός. Οι επιβήτορες, όχι οι χρήστες της… πλαστελίνης.
Οι άλλοι, οι γνωστοί άλλοι, αυτοί που δεν δίστασαν ποτέ μπροστά σε οτιδήποτε (ιδιαίτερα μετά την εισβολή των μεθόδων του αλήστου μνήμης βαλιτσοφόρου παράγοντα, που εκμαύλισε τους πάντες και τα πάντα, με συνέπεια έκτοτε το ελληνικό ποδόσφαιρο να χαίρει άκρας… ανυποληψίας), έχουν υιοθετηθεί, άγνωστο για ποιους λόγους, από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και καθεστώτα (ομαλά και ανώμαλα) αυτής της χώρας. Και εύλογα έχει γίνει αποδεκτός από τους οπαδούς όλων των άλλων αθλητικών παρατάξεων, ο ισχυρισμός μας, ότι πρόκειται για ΚΡΑΤΙΚΗ ομάδα: Παραχωρήσεις ΔΩΡΕΑΝ γηπέδων. Παροχή ασυλίας για όλους όσοι σχετίζονται με τους τριφυλλοφόρους και για όλες ανεξαίρετα τις πράξεις τους («ανθοδέσμες», νεκραναστάσεις, μεταλλάξεις νέγρων του Αμαζονίου σε Έλληνες, μηδενικά συμβόλαια, δημιουργία και λειτουργία παρανόμων παραρτημάτων), κατά παράβαση των συνταγματικών προβλέψεων. Κατάργηση του όρου της αμοιβαιότητας στη μετακίνηση φιλάθλων (Λιάνης, Ορφανός). Επιχειρήσεις κομματικής (αλλά τριφυλλικής) καθυπόταξης των διοικήσεων Ομοσπονδιών. Προσαρμογή των προβλέψεων για μεταγραφές στην καλαθόσφαιρα στις δικές της επιθυμίες και συμφέροντα. Πρωτοφανώς σκανδαλώδεις πρωτοβουλίες για δωρεά κρατικών ή δημοτικών γηπέδων (Γουδί, Ελληνικό, Βοτανικός) και παράλληλα για κάλυψη από το Δημόσιο (φορολογουμένους) ή από τα χρήματα της Ε.Ε. των δαπανών ανέγερσης εμπορικού κέντρου, τριών γηπέδων και κολυμβητηρίου.
Η παράταξη των θρύλων και της έντιμης δόξας, της μπέσας, του ανδρισμού, των καθαρών χεριών και των λευκών μετώπων, δεν γνώρισε ΠΟΤΕ τις θωπείες του κράτους. Αντιμετωπίζεται από τότε που ιδρύθηκε και μέχρι σήμερα σαν να πρόκειται για νόθο, ανεπιθύμητο τέκνο, μαύρο πρόβατο, επαχθές φορτίο και ας αποτελεί επί περισσότερο από οκτώ δεκαετίες τη μόνιμη και γενναιόδωρη πηγή προσφοράς κολοσσιαίου αναστήματος αθλητών και αθλητριών (και πολυάριθμων ολυμπιονικών) σε όλους τους τομείς και κλάδους του εθνικού αθλητισμού. Μοναδική του, ρωμαλέα και ακαταμάχητη, ισχύς του στάθηκαν οι χαλκέντεροι ηγέτες τύπου Σταύρου Νταϊφά και οι πραγματικοί ΜΑΙΚΗΝΕΣ (Ν. Γουλανδρής, Σ. Κόκκαλης), που του πρόσφεραν τη δυνατότητα να αποκτήσει έμψυχο υλικό, απόλυτα κατάλληλο για τα ΠΡΩΤΕΙΑ.
Και, φυσικά, ο πελώριος, ο περιούσιος, ο μοναδικός λαός του, χαλύβδινη ασπίδα και προστασία του από το χολερικό μίσος και τις σκευωρίες και ραδιουργίες των αντιπάλων του. Για τις οποίες (και τις κρατική και ημικρατική παρατάξεις) δική μας απάντηση είναι τα ΜΕΛΗ. Όχι αυτά που εγγράφηκαν αρχικά και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο. Αλλά όσα συνεχίζουν, με ασύνορη αγάπη και αφοσίωση, πρόθυμα και εμπρόθεσμα την καταβολή των συνδρομών τους. Οι οποίες στηρίζουν και οδηγούν στον πρωταθλητισμό τα ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑ (πραγματικά και όχι κατά φαντασίαν, όπως εκείνα στα οποία αναφέρεται κάθε τόσο ο πράσινος φαρμακοεισαγωγέας) αγωνιστικά μας τμήματα.

Στην πρωτοπορία

Η Κεντρική και οι πολυάριθμες τοπικές και κλαδικές ΠΕΦΟ πρωταγωνίστησαν στην εκστρατεία για τα μέλη και ενέγραψαν χιλιάδες από αυτά.
Συνεχίζουν τώρα -και πάλι μπροστάρηδες- τη «μάχη» αυτή. Επιτακτικά αναγκαία για τη διατήρηση των πρωτείων σε όλους τους αγωνιστικούς τομείς.
Καλούμε όλους όσοι κατά καιρούς απέκτησαν, χάρη στον Σ. Κόκκαλη, την ύψιστη τιμή να καταστούν ΜΕΛΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ, να μεριμνούν για την έγκαιρη ανανέωση της ιδιότητας αυτής και την καταβολή των συνδρομών, άσχετα από αντίδωρα και ανταποδόσεις.
Χρειάζεται ανταπόδοση η περηφάνια του να είσαι ενεργό μέλος του Ολυμπιακού μας;
Και τώρα αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος, καθώς ανήκα στους πρωταγωνιστές του επί Γουλανδρή γκρεμίσματος του τείχους «των εκατό». Και αυτό υπήρξε ίσως μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες μου στον Θρύλο! Και μου είναι αδύνατο να διαγράψω από τη μνήμη μου τις σοφές παρακαταθήκες εκείνου (του επίσης, ιμαλαϊκού σε ανάστημα Ηγέτη): «Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα να συντηρείται και να πρωτεύει και στη μεταγουλανδρική εποχή! Μακάρι να ήμουν αθάνατος, αλλά δεν είμαι. Αθάνατος είναι μόνο αυτός:
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ!»
Αγαπητοί μου ομοϊδεάτες, ας μεριμνούμε όλοι, συνέχεια, για τη διατήρηση αυτής της «αθανασίας»!
Πολύ περισσότερο, αφού ο Θεός-Προστάτης του Θρύλου μερίμνησε να αναθέσει τη διαχείριση των τυχών του στα χέρια του Σωκράτη Κόκκαλη. Πανάξιου συνεχιστή του έργου του Ν. Γουλανδρή. Δύο Ηγετών αναστήματος σε ευθεία ανταπόκριση με το ερυθρόλευκο ΜΕΓΑΛΕΙΟ!
Να προχωρήσουμε προς τις δυο εκατοντάδες χιλιάδες μέλη!

ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΜΠΑΡΜΠΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΦΟ

 
< Προηγ.   Επόμ. >